Agenda 2024

 

Vrijwilligersdagen: vele handen maken Russelsbrook! Help je ook mee?

donderdag 18 tm zondag 21 juli 2024

Vele handen maken Russelsbrook, zo is het echt! Samen stropen we buiten en binnen de mouwen op voor landgoed Russelsbrook. Grote en kleine klussen, van bomen zagen en een trapje aanleggen in het bos tot ramen wassen…er is echt van alles te doen. Neem je je kettingzaag en werkhandschoenen mee?

Je ontvangt als vrijwilliger naast onze su-per-grote dank, een fris bed om in uit te rusten na de gedane arbeid, een vuurtje in de avond, lekker eten, een duik in het meertje en een hoop gezelligheid! Je kunt je aanmelden voor 1 of meerdere dagen. 

klik hier voor contact en opgeven

Een weekend Kunstkijkenkunstmaken 

van 7 – 9 juni 2024 verwelkomen we een groep docenten, met en zonder beeldende ervaring, van het St. Bonifatius uit Utrecht voor een kunstretraite.

retraite: de kleur van tijd  –  Retreat: the color of time                                             (dutch and english spoken)

Als er tijd is om het licht binnen te laten, worden kleuren helder en kunnen we zien met nieuwe ogen. When there is time to let the light in, colors become bright and we can see with new eyes.

3 mogelijkheden – 3 possibilities

  • 14-15-16 juni june 2024
  • 4-5-6 oktober october 2024
  • 22-23-24 november november 2024.                  

2 deelnemers en 2 coaches kleuren met elkaar 3 retraite dagen in op Russelsbrook.

Voor leiders die op zoek zijn naar vertragen, tijd voor reflectie én een hernieuwd contact met de eigen interne beweging, in werk en privé. Een unieke mogelijkheid voor een op jou afgestemd programma vanuit zeer diverse invalshoeken, waarbij coaches Yvonne Russel en Nathalie Gispen je gids zullen zijn.

Klik hier voor alle informatie. Klik hier om je op te geven. Er is slechts plek voor 2 deelnemers per weekend.

2 participants and 2 coaches collaborate to imbue 3 retreat days at Russelsbrook with colorful experiences.

For leaders seeking to slow down, make time for reflection, and reconnect with their internal pace, both in work and personal life. A unique opportunity for a program tailored to you from very diverse perspectives. With coaches Nathalie Gispen and Yvonne Russel as your guides.

Read all the information here. Click here for contact and registration There will only be space for 2 participants at a time.

Coolhaven Iyengar Yoga retreat                                                                                     (dutch and english spoken)

21-22-23 juni 2024 ontvangen we op Russelsbrook de Coolhaven Iyengar Yoga retreat. Docenten van Coolhaven Yoga uit Rotterdam verwelkomen iedereen die bekend is met de basishoudingen van yoga. Via de link vind je meer informatie en hoe je je kunt opgeven.

https://mailchi.mp/0b51775b05d8/yogaretreat-in-de-natuur

Zomerse Dagen op Maat In Beeld & Beweging

In de zomerse maanden van 2024 geeft In Beeld & Beweging je, net als vorige zomer, weer de mogelijkheid om je eigen 3 Zomerse Dagen op Maat te boeken. Er kunnen allerlei redenen zijn (persoonlijk of werk gerelateerd) om alleen of juist met elkaar, toe te zijn aan Dagen op Maat. Wat je kunt verwachten? Ontspannen in de zomerse natuur met ruimte voor persoonlijke ontdekkingen door in beweging en beeldend bezig te zijn. Ervaring met Qigong of beeldend werk is welkom, maar niet nodig!

Inclusief: je verblijf op Russelsbrook, de begeleiding en expertise van Frank van Haaren en Yvonne Russel, activiteiten op maat, buiten en binnen, materialen en maaltijden, ruimte voor jezelf. Je boekt jouw Dagen op Maat alleen of met een eigen aantal mensen tot maximaal 6 personen. Neem contact op met Frank of Yvonne om de mogelijkheden en data te bespreken!

klik hier voor contact en opgeven en hier open je de flyer met meer informatie. 

Kunstretraite Atelier 306

5-6-7 september 2024 verwelkomen we opnieuw de leerlingen van Atelier 306 van het Bonifatiuscollege in Utrecht op Russelsbrook. Wederom onder de bezielende leiding van Bernadette Herber (docente tekenen) en Yvonne Russel (docente CKV en beeldend coach) Deze jonge mensen (15-16 jaar) van schildergroep atelier306 zijn het gehele schooljaar ’24-’25 als groep beeldend aan de slag. Samen met Bernadette en Yvonne, starten zij met twee inspiratie dagen in de natuur van Russelsbrook.

 

Preek van de Leek

Zondag 13 oktober 2024 om 16.00 in de Centrumkerk in Bilthoven, is Yvonne Russel uitgenodigd om De Preek van de Leek te verzorgen. Dit is een serie persoonlijke lezingen waarin mensen spreken over hun passies en drijfveren. Kunst en taal en haar persoonlijke verbinding hiermee, zullen onderwerp zijn van deze interactieve lezing die gratis is bij te wonen. 

 

Transformatie via spel

15 – 16 november 2024 strijkt coach Nathalie Gispen neer op Russelsbrook om in 2 dagen het Transformatiespel te begeleiden. Al spelend verdiep je je twee dagen in jouw ontwikkelvraag op het gebied van leiderschap, loopbaan en persoonlijke effectiviteit, onder haar zeer deskundige begeleiding. De groep is klein, max 4 deelnemers, wat garant staat voor intensieve en persoonlijke begeleiding.

Dit spel dat direct relateert aan je dagelijks leven, is ontwikkeld door Joy Drake en Kathy Tyler rond 1977 in Findhorn, Schotland. Findhorn is een intentional community die zich ten doel stelt bewuster, autonomer en in harmonie met de natuur te leren leven. Nathalie brengt de wijsheid en lessen uit haar verblijf op Finhorn graag naar de deelnemers op Russelsbrook. Welkom!

Informatie en inschrijven via de website van Nathalie:  https://gispeneffect.nl/transformatiedag/

of klik hier voor contact en opgeven

Mogelijkheden op Russelsbrook

  • Wil jij ook deelnemen aan een kunstretraite of een inspiratieweekend?
  • Wil je een beeldende coach sessie boeken voor een kleine of juist grotere groep, of alleen voor jezelf?
  • Heb je behoefte om met een aantal mensen de stilte op te zoeken om (met of zonder begeleiding) met elkaar van gedachten te wisselen of ideeën verder uit te werken?
  • Zou je graag ergens aan willen deelnemen dat nog niet wordt aangeboden?
  • Wil je graag zelf iets op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, beweging (yoga, qigong, dans), beeldende kunst of cultuur organiseren?

Neem dan contact op!  Vertel ons je wensen en suggesties en vraag naar de mogelijkheden:  info@ziedezee.nl 06 558 040 95 

Agenda 2023

 

kunstretraite van atelier306  op Russelsbrook

Wat leuk dat we begin september 2023 voor een groepje bovenbouwers van het St. Bonifatiuscollege uit Utrecht de deuren mogen openzetten! Zij maken deel uit uit van de schildergroep atelier306, die een jaar lang werkt onder leiding van tekendocente Bernadette Herber. Samen met Bernadette en beeldend coach Yvonne Russel, duiken deze jongeren voor inspiratie twee dagen de stilte in, van de natuur en van zichzelf. 

Workshop Schapenvacht Vilten op 17 juni 2023 op Russelsbrook

Meer informatie lees je in de flyer. Daarvoor klik je hier.

Contact en inschrijven: Yvonne Russel info@ziedezee.nl 06 558 040 95 

Agenda 2022

Klus-weekenden

De woorden meedoener en vrijwilliger hebben voor iedereen een andere invulling, maar in elke vorm zijn jullie onmisbaar! Zoals nu in het proces om Russelsbrook te verduurzamen en gereed te maken voor een inspirerend nieuw programma. Dit jaar zijn er twee klus weekenden voor wie zin heeft om mee te doen, ook wat ‘klus-wijzer’ naar huis wil en na de gezamenlijke inspanningen met een heerlijke maaltijd bij het vuur wil genieten.

19 en 20 februari 2022

en

12 – 13 maart 2022

Ben jij ook een meedoener? Informatie over deelnemen en opgeven lees je in de flyer. Welkom!

De flyer vind je hier.

Contact en inschrijven: Yvonne Russel info@ziedezee.nl 06 558 040 95

Agenda 2019

le français en Images

Prochaine réunion: Vendredi de 11.30 à 12.45 Bienvenue! Een keer per maand wordt in het atelier intensief Frans gesproken. Aan de hand van beelden spelen we met de taal en vertellen we verhalen. Door woorden aan beelden te verbinden onthouden we ze vaak gemakkelijker. Cela te donne aussi envie de participer? Doe dan ook mee en geef je op! De flyer vind je hier Niveau de français: Intermediaire

Contact en inschrijven: Yvonne Russel info@ziedezee.nl 06 558 040 95

IN BEELD & BEWEGING

Op zaterdag 2 maart van 10.00 – 14.00 kun je deelnemen aan een workshop met de titel: DE BEKENDE WEG

Hoe bekend is de Bekende Weg eigenlijk en wat is daar nog allemaal op te ontdekken? Die vraag is uitgangspunt in deze workshop. Eerst verken je onder begeleiding het lichaam in beweging. Vervolgens druk je, in het atelier, in beelden uit wat je onderweg bent tegengekomen en wat je hebt ervaren. 

 Lees hier de flyer

Contact en inschrijven gaat ook via de bekende weg:

Yvonne Russel info@ziedezee.nl, 06 558 040 95 – Frank van Haaren frankvanhaaren@yahoo.es, 06 105 974 19

IN BEELD & BEWEGING

begeleidt deze keer een dag rond het thema DE RUIMTE 

op zaterdag 2 februari van 10.00 – 16.00

Lees hier meer over deze ervaringsgerichte dag

 

Agenda 2018

IN BEELD & BEWEGING

In Beeld & Beweging kun je de dingen eens van een andere kant benaderen:

weekend binnenstebuiten

Van 06 – 08 april onderzoeken we in beelden en in beweging hoe onze binnenwereld en de wereld om ons heen zich verhouden en verbinden.

weekend achterstevoren

Van 01 – 03 juni laten we in beeld & beweging het licht schijnen op de balans in wat voor jou meer op de achtergrond- en wat meer op de voorgrond aanwezig is.

Beelden en beweging zijn bij uitstek geschikt om de eenheid van binnen- en buitenwereld en de samenhang van wat op de voor- of achtergrond is, meer te herkennen, voelen en ervaren.
Ingrediënten? Workshops verbeelden en bewegen, genieten van stilte of wandelen in de natuur, van met elkaar en met jezelf zijn.
Beeldende ervaring is niet nodig. Bewegende lichaamsdelen wel.
Je gaat met andere energie naar huis!

De weekenden zijn van vrijdag avond 19.30 tot en met zondag ochtend 12.00

Datum 2 weekenden van 6 t/m 8 april en van 1 t/m 3 juni
Locatie Russelsbrook ligt bij Boshoven (midden in de natuur en 15 min. vanaf Eindhoven
Contact en inschrijven info@ziedezee.nl, 06 558 040 95 of frankvanhaaren@yahoo.es, 06 105 974 19

Atelierdagen

Datum zaterdag 14 april 2018
Open het atelier is open vanaf 9.30 uur. Om 18.00 sluit het atelier.
Klik hier voor meer informatie over de Atelierdagen
Contact en inschrijven info@ziedezee.nl, 06 558 040 95

Op de Atelierdag zijn ook vrijwilligers van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken.
Neem wel altijd eerst even contact op!

Zomerweek: IN EN OM de elementen

Datum van 23 juli tot en met 28 juli 2018
Locatie Russelsbrook
Klik hier voor alle informatie over de Zomerweek
Contact en inschrijven info@ziedezee.nl, 06 558 040 95