ziedezee

Je hoeft niet

bij de zee te zijn

om de zee te zien

Ziedezee op locatie

ZIEDEZEE trekt er graag op uit en organiseert met regelmaat, vaak in samenwerking met anderen, weekenden, workshops, trainingen en andere activiteiten. Je vindt de data en informatie in de agenda.

ZIE ook DE ZEE aan mogelijkheden op maat en neem contact op voor workshops, trainingen en themadagen. Zowel op locatie Russelsbrook als elders. Voor particulieren, bedrijven en instellingen. 

BIJ ZIEDEZEE
is beeldend
werk een bron
van inspiratie
en inzicht

In beeld & beweging

In Beeld & Beweging werkt Yvonne Russel samen met Frank van Haaren. Frank is Ziyou Qigong docent, shiatsu therapeut en psycholoog en heeft, net als Yvonne, een praktijk in Bilthoven. Samen organiseren zij weekenden, workshops en Dagen op Maat. Frank en Yvonne geven, vanuit de eigen expertise, beeld en beweging samen de ruimte zodat de energie van beide elkaar versterkt. Zij nodigen deelnemers uit om in beelden en in beweging persoonlijke en actuele thema’s te verkennen, te onderzoeken en uit te diepen. Beeldende ervaring of ervaring met Qigong is welkom maar niet nodig.

Kijk voor de data dat wij in Beeld & Beweging zijn, in de agenda.

Samen zijn wij In Beeld & Beweging:

Ik heet Frank van Haaren en houd me bezig met beweging, met name de interne bewegingen en hoe die lichamelijk tot uiting komen. Een soort intern avontuur dat de verbinding maakt tussen de binnen- en buitenwereld. Ik wil graag de seizoenen in ons lichaam laten zien en laten ervaren. Het wordt een prachtige reis door onszelf met elkaar. Graag tot dan. 

Ik ben Yvonne Russel en ik neem je graag mee op een beeldende verkenningstocht. We onderzoeken en ervaren wat groeit en bloeit om ons heen en in ons zelf.  Je indrukken vertaal je in beelden. We observeren, verzamelen, experimenteren en we werken zowel in de ruimte als op het platte vlak. Ook schrijven kan een mogelijkheid zijn. Er is veel ruimte voor experiment en eigen keuzes. Beeldende ervaring is welkom, maar zeker niet nodig. Wel zin om jezelf te verrassen! 

      Zomerse Dagen op Maat 2024

 • Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je samen toe bent aan 3 Zomerse Dagen op Maat. Je boekt daarom met je eigen groepje van 2 – 4 personen. Zo ben je verzekerd van onze en elkaars echte aandacht. 
 • Data zijn in overleg!
 • Je verblijft in Russelsbrook in Boshoven, 15 min. onder Eindhoven en vlakbij Weert
 • Voor alle overige informatie klik je hier om de flyer te openen.

aanmelden: via Yvonne info@ziedezee.nl of via Frank info@frankvanhaaren.nl 

Ziedezee

ism de
dynamische plek
‘Russelsbrook’

Locatie Russelsbrook

Russelsbrook is een inspirerende ontmoetingsplaats, tussen bos, weiland en water, op de grens van natuurparken de Kempen en de Groote Peel. Deze unieke plek die 18 ha bestrijkt is al ruim een eeuw in bezit van de familie Russel. In 1906 is een eerste stuk moerasgebied (brook) aangekocht met daarop een ruïne. Het moeras werd drooggelegd en het land met de boerderij die er is gebouwd werd verpacht. Op het land en in de bossen werd gejaagd. In 1973 kreeg de boerderij een nieuwe bestemming als vakantieoord voor groepen kinderen met een verstandelijke beperking. Nu is het de beurt aan de derde generatie Russel, om van Russelsbrook een ontmoetingsplek maken die past in deze tijd.

Russelsbrook is de locatie waar praktijk & atelier ZIEDEZEE regelmatig actief is.
Vaak in samenwerking met anderen. Een plek om te ervaren, je hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen.

Russelsbrook ligt in Boshoven, 15 minuten vanaf Eindhoven en vlakbij Weert.
Russelsbrook is een dynamische plek en blijft in ontwikkeling.
Kom het zelf eens ervaren en neem deel aan een van de activiteiten. Kijk daarvoor in de Agenda.
Voor meer informatie en aanmelden: 06 55 80 40 95, info@ziedezee.nl
Welkom!

Atelierdagen

In het atelier
of buiten

Atelierdagen

Je bent welkom tijdens atelierdagen op locatie Russelsbrook. Op deze dagen werk je zelfstandig in het atelier of buiten in de natuur.

Naar wens en behoefte is er die dag mogelijkheid voor een persoonlijk coachgesprek. Dat kan gaan over je beeldende proces of over een thema dat je zelf inbrengt.
Data vind je in de agenda.

Praktisch

 • Voor wie zelfstandig beeldend aan de slag wil op een inspirerende plek
 • Het atelier is open vanaf 9.30 uur. Om 18.00 sluiten we de atelierdag af.  
 • Inbegrepen zijn gebruik van de boerderij, het atelier, koffie, thee, biologische soep en een frisse duik in het meertje. Een boterham neem je zelf mee. Vergeet ook je zwemspullen niet.
 • Omdat ieder vanuit de eigen beeldende discipline werkt gaan we ervan uit dat je eigen materialen meebrengt. Op Russelsbrook zijn een aantal basismaterialen tegen vergoeding verkrijgbaar. Informeer gerust.
  Wanneer je groot werkt of bijzondere wensen hebt is het handig dat aan te geven bij je aanmelding, dan kunnen we zo goed mogelijk kijken wat passend is.
 • Atelierdag: 25 euro 
  Neem je deel aan de atelierdag, dan kun je ervoor kiezen om op die dag ook een coachgesprek aan te vragen. Je ontvang dan 25% korting op de prijs van een coachgesprek.

Kijk voor informatie over een coachgesprek of een beeldend coach traject ook eens bij praktijk & atelier.

wat is de kleur van geluk? 

Vrijwilligers

Russelsbrook ligt op een groot terrein. Voor allerlei onderhoud zijn altijd handen te kort. Vind je het fijn om in de natuur te werken of ander soort klussen te doen, dan kun je je als vrijwilliger aanmelden en op diverse momenten aan de slag. Kijk voor de data in de agenda. Neem wel altijd eerst even contact op!